januari 17

Tags

Eargasm Alert: Goapele- play + An African City aflevering 1 – De terugkeer + Friday night movie: Life is Not a Fairytale: The Fantasia Barrino Story


An African City – De terugkeer

An African City is de Ghanese versie van Sex and the City waarin de vriendinnen Nanaa Yaa, Sade, Ngozi, Zainab en Makena centraal staan. De dames proberen hun weg te vinden in Ghana nadat ze een aantal jaren in Amerika en de UK hebben gewoond en gewerkt.

1De eerste aflevering is eigenlijk de kennismaking waarin de vriendinnen alle min- en pluspunten nalopen van leven in hun geboorteland. Verschillende onderwerpen passeren de revue zoals geld en wonen en niet te vergeten de liefde.

Het wordt trouwens in de allerlaatste minuten van “De terugkeer’ super spannend als Nanaa Yaa een oude bekende tegenkomt.

Friday night movie: Life is Not a Fairytale: The Fantasia Barrino Story

Fantasia hebben we leren kennen via American Idol. Doordat ze deze talentenshow won had heel Amerika een mening over haar klaar. Een groot gedeelte van de kijkers van het programma was van mening dat Fantasia geen American Idol hoorde te zijn, omdat ze ongehuwd moeder was en haar studie niet had afgemaakt. Onzin natuurlijk, maar terug naar de film, die gaat over Fantasia’s leven. Het is herkenbaar om te zien dat Fantasia net als de meeste grote zangers en zangeressen heeft leren zingen in de kerk. Fantasia leert in de film al op jonge leeftijd hoe oneerlijk de muziekwereld is. Ook zien wij dat Fantasia veel heeft meegemaakt(onder andere verkrachting)en dat dit effect heeft gehad op de keuzes die ze heeft gemaakt. Haar kwetsbaarheid is uiteindelijk haar kracht, omdat haar verhaal inspirerend is. De rode draad in deze film is dat Fantasia’s muziek haar redding is geweest.