februari 08

Inspiration + boekentips voor je kids

Deze slideshow vereist JavaScript.Boekentips voor je kids

Ben je op zoek naar een passend educatief cadeau voor je kids? Weet je niet zo gauw wat het moet worden? Nee? Dat is helemaal niet erg. Wij kwamen op een bazaar in Amsterdam Zuidoost twee superleuke boeken tegen.

Het eerste boek is Miss Alida van Marielle Becker. Het thema dat centraal staat is werken aan je dromen. De kleine lezer krijgt mee hoe belangrijk het is om door te zetten. Hoofdpersoon in het verhaal is Alicia die verdrietig is omdat haar moeder arm is en ze nooit nieuwe kleren krijgt. Dat vindt Alicia helemaal niet erg. Wat zij erg vindt is dat zij gepest wordt door de kinderen uit haar buurt omdat ze erg dun is. Ondanks de pesterijen doet Alicia mee aan de mini Miss Alida verkiezing. Zal het haar lukken om deze verkiezing te winnen? Daar komt je kroost dus alleen achter als je dit fantastische boek voor hen aanschaft.

De vlinders van prinses Ling van Mylo Freeman is het tweede boek dat een must-read is voor je kids.  Het verhaal gaat over prinses Ling die als dierbaarste bezit een vlinder heeft.  Ling zorgt goed voor de vlinder en houdt die binnen omdat ze anders bang is dat deze weg vliegt. Op een dag laat een dienstmeisje een raam open staan waarna haar prachtige vlinder verdwijnt. De prinses is ontroostbaar. Gelukkig heeft ze broertjes die haar helpen bij het vinden van haar vlinder. Dit boek gaat eigenlijk over de kracht van een familie die altijd voor elkaar klaar staat.