maart 25

Tags

Schrijfwedstrijd Write Now

Write Now is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor literairtalent(15 tot 24 jaar) uit het Nederlands taalgebied. De teksten variëren van proza tot poëzie, maar ook rapteksten en toneelscripts zijn welkom.  De voorronde van Write Now vindt op 12 mei in Perdu plaats. Daarnaast zijn er ook voorrondes in België en Suriname.

Alle winnaars van de voorronden gaan door naar de landelijke finale in Rotterdam op 21 en 22 juni. Tijdens de voorronde in Amsterdam is er een schrijfworkshop van Thomas Heerma van Voss. Jeroen Kant zorgt voor de muziek en de presentatie is in handen van Elfie Tromp.

Deelnemers aan de voorrondes maken kans op mooie prijzen. De eerste prijs is 250 aan boekenbonnen, de tweede prijs 125 aan boekenbonnen en de derde prijs 75 aan boekenbonnen. De hoofdprijs van Write Now(landelijke finale) bestaat uit een Macbook ter waarde van 1500, een coachingstraject van literair agent Sebes & Van Gelderen, en optredens tijdens het  Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival Nijmegen. De publieksprijs wordt bepaald door de lezer. De finalist met de meeste stemmen wint een Ipad en een publicatie in Metro Vlaanderen.

De inschrijving kan tot 1 april door een tekst te sturen via  de website van Write Now:

http://www.writenow.nu/