Review: Organic Root Stimulator Lock & Twist Gel Pre-Mixed Creme

Van een kennis kreeg ik te horen dat ze erg tevreden is met de Organic Root Stimulator dus besloot ik dit product uit te proberen. Op de verpakking staat  vermeld dat je haar na gebruik  glanst en mooi in model  blijft zitten. Ik was benieuwd.

Organic Root Stimulator kan gebruikt worden voor locs en twist en bevat de volgende ingrediënten:
water, kokosmelk, soyaolie, pvp, polyquaterium 37, propyl paraben, metyl paraben, dmdm hydantoin, propylene glycol, parfum en sucrose.

Aanwijzingen
Er staat op de verpakking dat je haar eerst gewassen moet worden, geconditioned en daarna uitgespoeld. Vervolgens is het de bedoeling dat je het haar droogt met een baddoek. De laatste stappen zijn dat je de gel voor je hele hoofd zet en vervolgens twist. Wanneer je haar droogt wordt tijdens het twisten  kun je het met een beetje water sprayen, zodat het weer soepel wordt. Is je haar helemaal getwist, dan kan  je  onder de  droogkap voor het beste resultaat.

Resultaat

Dit product heb ik niet op mijn eigen hoofd uitgeprobeerd, maar op het hoofd van een goede kennis met heel veel haar. Haar haar was niet vochtig, maar droog, daar heb ik specifiek voor gekozen, omdat ik door mijn jarenlange ervaring met het  verzorgen van kroeshaar het idee had dat het voor haar niet mooi zou uitpakken als ik de gel op een nat hoofd zou aanbrengen. Het haar is vervolgens op een natuurlijke manier gedroogd, omdat ik niet de hele pot gel heb gebruikt.  Uiteindelijk was ik best tevreden met het resultaat, maar had ik het gevoel, dat dit product niet geschikt is als je lang kroeshaar hebt. Ik ben persoonlijk van mening dat mensen met kort kroeshaar het maximale uit dit product kunnen halen. Ook speelt de textuur van het haar mee. Hoe kroezer het haar, hoe meer effect. Wat ik trouwens  goed vindt aan dit product is dat het je haar niet uitdroogt.

Kleur: grijs
Geur: ruikt naar maizena
Textuur: gelachtig(voelt als pudding aan)
Kosten: 4,50

Heb je ervaring met dit product? Deel het hieronder.