Vlisco opent een pop-up winkel in de Bijenkorf

Het is waarschijnlijk één van de best bewaarde Afrikaanse geheimen, maar nu niet meer.  Heb je enig idee waar dit artikel over gaat? Vast niet.

Dit artikel gaat namelijk over de mooie stoffen waarin je Afrikaanse  vrouwen gehuld ziet  en dan voornamelijk op de zondag. Waar komen deze stoffen eigenlijk vandaan? Daar hoef je niet ver voor te zoeken. Deze stoffen worden gemaakt in ons koude kikkerland door Vlisco. Vlisco is een Nederlands bedrijf dat al vanaf 1846 batikstoffen ontwerpt en maakt voor de West-Afrikaanse markt.  Vlisco is populair in Afrika, vanwege Afrikanen die werden ingezet in het koloniaal leger in Nederlands-Indië. Een aantal van hen keerden tussen 1837 en 1872 terug naar Ghana. Zij namen toen batikstoffen mee die enorm populair werden onder de plaatselijke bevolking.

Vlisco6

Nu gaan Vlisco en de Bijenkorf de handen in één slaan. Vanaf 5 mei kan een ieder genieten van de designs in de etalage van de Bijenkorf. Ook is er een tijdelijke pop-up shop om op maat gemaakte kleding aan te schaffen. Klanten kunnen er voor kiezen een jack, pantalon, short, rok, blouse, blazer of jurk te laten maken. Er zullen daarnaast ook boeken, shawls en stoffen worden verkocht.

Vlisco7

Waar en wanneer

9 mei, 10 mei & 11 mei in Amsterdam

16 mei ,17 mei  & 18 mei in Eindhoven

23 mei ,24 mei & 25 mei in Den Haag

30 mei, 31 mei & 1 juni in Rotterdam

Vlisco8