Eargasm Alert: Janelle Monnae – Heroes + R.I.P. Wubbo Ockels

Eargasm Alert: Janelle Monnae – Heroes

R.I.P. Wubbo Ockels
Oud-astronaut  en wetenschapper Wubbo Ockels is op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van niercelkanker overleden. Hij was de eerste Nederlander in de ruimte. Van 31 oktober tot en met 6 november 1985 maakte hij een vlucht door de ruimte met de Challenger, waardoor hij direct de status van bekende Nederlander kreeg. Ockels was van oorsprong natuurkundige en werkte sinds 1986 bij het ruimtevaartinstituut ESA/ESTEC in Noordwijk. Verder was hij tot voor kort hoogleraar Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en ook bijzonder hoogleraar in Groningen. Ook heeft hij zich enorm ingezet voor projecten die duurzaamheid centraal hadden staan.

Zes jaar geleden werd bij Ockels een vergevorderde niertumor geconstateerd, die toen met succes kon worden verwijderd. Vorig jaar keerde de niercelkanker terug, dit keer met uitzaaiingen naar de longen. Artsen gaven hem mei vorig jaar nog maximaal twee jaar te leven. Wubbo Ockels laat een vrouw en twee kinderen achter, een zoon en een dochter.