Het Amsterdam Jazz Festival 2014

Gisteren vond het Amsterdam Jazz Festival plaats. Wat was het toch een geweldige line-up. Ik ben nog steeds aan het nagenieten. Het programma begon al om 14.00, but I’m not going to lie I got things to do, dus was ik er rond 19.00.

Op het festival aangekomen werd ik direct ondergedompeld in een warm en funky bad van Rilan & The Bomardiers. Ik voelde de beat en rhytms echt.

Vervolgens was het tijd om aan de drankjes te gaan en te babbelen met bekenden die ik tegenkwam. Zo tegen 21.00 kon ik genieten van Pedro and his Cuban Experience. Ik waande mij direct in Zuid-Amerika, no ticket needed.

De grote verassing van de avond was toch Giovanca, wat kan die dame toch zingen. De schouders in de zaal gingen van links naar rechts, de Sublimelounge was bomvol en aan het eind van de avond deed iedereen de Soultrain. We gingen er met een knal uit.

Kon je er om wat voor reden niet bijzijn. Hieronder nog een mini impressie van de artiesten die gisteren allemaal acte de presence hebben gegeven.

Fatoumata Diawara

Joyce Lou

Bruut

Olaf  Zwetsloot Quartet

Licks & Brains

Ben jij er volgend jaar ook bij?