juli 03

Egyptische sterrenbeelden: Tehutti, de wijze

De Egyptische god Tehuti staat symbool voor wijsheid en de periode van dit sterrenbeeld is van 21 juni tot 20 juli. Tehuti draagt een masker die de vorm heeft van de mysterieuze feniks van Afrika genaamd de binnu (de ibis). De binnu is een vogel die op tropische plekken leeft, zoals gedeelten van Afrika, het Caribische gebied, Zuid-Amerika en bepaalde gedeelten van Noord-Amerika.

tehuti

De binnu is de meester van de festiviteiten rond het Zed festival dat begint op 21 juni. Het festival duurt negen dagen lang en eindigt op 30 juni. De binnu, ibis of de feniks is het begin en het einde van het zodiak. Volgens de overleveringen had de feniks de mogelijkheid om helemaal uit te branden op een bed van kruiden. Er was uiteindelijk alleen maar as over. Er verscheen vanuit het as een kleine worm, die leefde van de as tot hij volgroeid was. De binnu/ feniks herrees dan op een wonderbaarlijke manier weer uit het as. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat de feniks symbool staat voor wedergeboorte. Dit sterrenbeeld is gelinieerd aan de zomer, omdat de natuur die tijdens de winter ‘ gestorven’ was in deze periode weer tot leven komt.

De feniks word gezien als het goddelijke zaad en het concept van de ooievaar die baby’s brengt is hieruit ontstaan. De naam binnu is afgeleid van benben, wat zaad betekent, oftewel de bevruchting van de vrouwelijke baarmoeder.

Tehuti was heerser van de maan. Hij is ook heer en meester van de gedachte, het leerproces, wijsheid en de tijd. Personen die zijn geboren onder dit sterrenbeeld stellen altijd de ‘waaromvragen”. Ze zijn erg analytisch en perfectionistisch, waardoor ze in korte tijd de geweldigste resultaten weten te realiseren.

Hoe beïnvloedt het mannelijke/positieve aspect van het Tehuti-sterrenbeeld een persoon die is geboren onder dit gesternte?
Personen die geboren zijn onder het Tehuti sterrenbeeld zijn goede organisatoren en planners van evenementen. Er kunnen soms irritaties ontstaan bij mensen die met hen samenwerken, omdat degenen die onder het sterrenbeeld zijn geboren abstracte denkers zijn en soms gedurende een project de plannen wijzigen, waardoor mensen die al hun energie hebben gestopt in de uitvoering van een project het gevoel kunnen krijgen dat ze niet worden gewaardeerd. De Tehuti’s zijn echter niet ongevoelig, ze vertonen dit gedrag, omdat ze denken dat iedereen is zoals zijzelf zijn.

Tehuti’s hebben door hun persoonlijkheid een grote interesse in de kunsten. Ze genieten bovendien ook van voorstellingen, niet perse om de muziek, maar omdat ze gedwongen worden rustig te zitten, Ze zijn namelijk rusteloos van karakter.

Tehuti’s vermijden de gevestigde orde, omdat ze zeer onafhankelijk zijn en liever hun eigen netwerken opbouwen. Het is niet hun missie om leiders te zijn, ze zijn eerder einzelgängers. Ze zijn mentaal heel sterk en gaan uitdagingen niet uit de weg.

Tehuti’s hebben goede sociale vaardigheden, zijn niet verlegen en zijn in hun omgeving de spil waar alles om heen draait. Ze zijn goede sprekers, hebben een onberispelijke kledingstijl , goede manieren, maar blijven te allen tijde bescheiden.

In relaties zijn ze praktisch en realistisch, daarnaast hebben ze meer aandacht voor hun geestelijke ontwikkeling dan het materiële. Bovendien investeren Tehuti’s altijd in langdurige relaties. Wanneer relaties onhoudbaar worden gaan ze makkelijk met hun leven door, zonder rancuneus te worden. Tehuti’s zijn onzelfzuchtig en zijn niet bang om zichzelf op te offeren, zodat de mensen in hun omgeving het beter hebben.

mensen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Tehutti, zijn over het algemeen goede ouders. Ze hebben namelijk een enorme interesse in de schoolprestaties van hun kroost en voeden hen met grote zorg op. Ze zijn niet streng, maar treden wel tegen hun kinderen op als het nodig is. Ze disciplineren hun kinderen niet op een fysieke manier, omdat ze ervan overtuigd zijn dat er meer mentale dan fysieke manieren zijn om een kind te disciplineren. Deze overtuiging dragen zei ook over aan hun nageslacht.

Tehuti-ouders communiceren met dezelfde gedisciplineerde geest en uitgebreide woordenschat, die ze gebruiken bij volwassenen met hun kinderen. Ze leggen hun kroost altijd uit waarom taken op een bepaalde manier moeten worden uitgevoerd. Deze ouders willen dat hun kinderen dezelfde mentaliteit als hen hebben, omdat ze ervan overtuigd zijn dat hun mentaliteit het allerbeste is om te hebben. Ze willen een voorbeeld zijn voor hun nageslacht.

Tehuti’s zijn denkers, die schermen met hun intellect. Ze hebben mensen van hun eigen kaliber nodig om over allerhande zaken van gedachten te wisselen. Personen die intellectueel niet met hen kunnen meegaan zullen, daardoor snel door hen geïntimideerd raken.

Hoe beïnvloedt de vrouwelijke/negatieve aspect van het Tehuti-sterrenbeeld een persoon die is geboren onder dit gesternte?
Degenen die de vrouwelijke/negatieve aspect van het Tehuti-sterrenbeeld activeren kunnen pessimistisch zijn. Wanneer dit gebeurt trekken de personen die zijn geboren onder dit sterrenbeeld, meer problemen naar zich toe. Ze worden overgevoelig en raken makkelijk van hun stuk. Ze kunnen kritisch zijn op zichzelf, maar weten het niet te accepteren als anderen kritisch naar hen toe zijn. Ze zullen ook niet makkelijk advies accepteren. Ze zijn buitensporig en ongeduldig, waardoor er financiële of relatieproblemen kunnen ontstaan.

Een persoon die onder het Tehuti-sterrenbeeld is geboren kan een uitdaging zijn, wanneer hij moe is of behoefte heeft aan rust en stilte. Ze lopen over van ideeën en kunnen moeilijk ontspannen. Ze moeten bezig zijn en zorgen ook dat hun omgeving dat blijft. Ze kunnen ook veeleisend zijn, maar loyaal naar familie en vrienden toe. Tehuti’s focussen zich sterk op de tekortkomingen van hun geliefden, wanneer ze doorslaan naar de negatieve kant van hun sterrenbeeld.

Gebruik van het woord negatief geeft niemand die dit stuk leest de vrijheid om anderen te veroordelen. Het is meer een ‘self-help tool’ dat gebruikt kan worden om het leven en relaties te beteren van een persoon die onder dit sterrenbeeld is geboren. Shakespeare zei ooit: ‘ken jezelf en wees trouw aan jezelf’.

Wat gebeurd er met een jong kind die geboren is onder het Tehuti sterrenbeeld?
Kinderen die geboren zijn onder dit sterrenbeeld kunnen moeilijk van karakter zijn, maar vermijden problemen. Ze zijn verder niet negatief van aard. Deze kinderen zijn heel energiek, zitten nauwelijks en zijn heel nieuwsgierig. Ze bedenken altijd nieuwe spelletjes en hebben vanwege hun levendige fantasie veel vrienden. Ze zijn niet bang om vragen te stellen aan hun ouders en andere volwassenen en kunnen door de laatste als vervelend worden beschouwd, als die de mening zij toegedaan dan kinderen gezien moeten worden en niet gehoord.

De positieve kant van het Tehuti-kind is dat ze beleefd zijn en nobel, waardoor ze het meest gemanierd zijn van de overige sterrenbeelden tijdens hun jeugd. Hun humor kan ze in problemen brengen, omdat ze dat zien in situaties waar de meeste mensen niet om kunnen lachen.

Tijdens hun schoolperiode haalt het Tehuti-kind tijdens examen over het algemeen de hoogste cijfers. Kinderen die onder dit sterrenbeeld worden geboren moeten bovendien geestelijk worden gevoed, zodat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Smeekbede die opgezegd kan worden door een persoon die onder het Tehutti sterrenbeeld is geboren
Yaa Tehuti, u bent drie keer excellent, ik roep u aan om mij te beschermen van alle kwaad en ziekte dat mij benaderd vanuit het oosten. Yaa Tehuti, meester van goddelijke woorden, bescherm mij van alle kwaad en ziekte die mij benaderd van het zuiden. Yaa Tehuti meester van waarheid, bescherm mij van alle kwaad en ziekte die mij benaderd vanuit het westen. Grote Tehuti, schrijver van de goden bescherm me van het kwaad en ziekte die mij benaderd vanuit het noorden. Yaa Tehuti meester en beschermer van de heilige geschriften in Illyuwn, laat me de kansen en mogelijkheden die mij worden gegund met beide handen aangrijpen. Ik vraag u om uw kracht door mij te laten vloeien en dat u mij begeleid om mijn ware bestemming te bereiken via uw kracht.
De smeekbede kan ook worden opgezegd op het moment dat er een baby onder het Tehutti sterrenbeeld word geboren.
Door: Sisa Anher Bakhet, Bron: Solar Biology, Lunar Astrology