augustus 20

Tags

Honkbaltalent Mo’Ne Davis staat op de cover van de Sports Illustrated

sports-illustrated-550x721De dertienjarige honkbaltalent Mo’Ne Davis staat als één van de jongste sporters op de cover van de Sports Illustrated.

Mo’Ne is zelfs de eerste Litle League speler die de cover van dit tijdschrift mag sieren. Mo’Ne heeft het ook als eerste vrouw in de wereld voor elkaar gekregen om een ‘shutout’ te gooien. Een shutout is een term die in diverse sporten gebruikt wordt om aan te geven dat een team, een verdediging of een doelman geen tegendoelpunten in een wedstrijd geïncasseerd heeft.

Mo’Ne zegt zelf graag basketball te willen spelen voor de Universiteit van Connecticut. Ook dacht ze nooit beroemd te worden met honkbal, maar heeft ze er kennelijk talent voor. Mo’Ne wil eigenlijk het liefs basketball spelen of nog beter beide sporten beoefenen.

Mo’Ne zegt te moeten wennen aan haar roem. Ze dacht eerst dat alleen kleine kinderen met haar op de foto zouden willen, maar het zijn ook volwassenen die dit graag willen dus vindt ze dit af en toe een beetje beangstigend.

Mo’Ne en haar team hoeven nog maar één wedstrijd te spelen om de Little League World Series championship in South Williamsport te winnen.