Preachers of LA Recap(NL) Seizoen 2 Aflevering 1: Alle gesprekken gaan over Loretta

Het tweede seizoen van de Preachers of LA is begonnen en wij kunnen je verzekeren dat deze preachers alles behalve stoffig zijn.

Nee, deze preachers zijn superijdel. Voor de mensen die niet bekend zijn met dit clubje, in dit gezelschap zitten Noel Jones(de broer van Grace Jones), Ron Gibson, Deitrick Haddon, Bischop Clarence McClendon(wij vragen  ons  af hoe deze heren deze titels krijgen), Pastoor Jay Haizlip en pastor Wayne Chaney.

A
We zien in de eerste scenes Deitrick Haddon en zijn vrouw of beter gezegd first lady Dominique voorbij komen. Ze is zwanger  en heeft maar een paar weken te gaan dus  zien wij in deze uitzending hoe ze bevalt van een schattig klein mormeltje. De formule van ieder succesvolle realityserie is dat er altijd een project moet zijn waar ze met zijn allen aan kunnen werken. In het geval van de preachers is het een groot seminar. Dit idee komt van Noel Jones, dus besluit hij alle preachers bij elkaar te roepen. Zoals vorig seizoen laat bischop McClendon het afweten om bij deze meeting aanwezig te zijn omdat hij veel belangerijkere dingen te doen heeft.
De preachers gaan op weg naar Noel Jones en je ziet de ene dure auto na de andere voorbij scheuren. Het is duidelijk, deze heren zijn van het goede leven. Op gegeven moment zitten de mannen in Noel Jones zijn huiskamer en vertrouwt preacher  Jones de heren toe dat hij wel een belangrijke rol voor zijn goede vriendin Loretta ziet weggelegd als gastvrouw.

pa Opeens begint Rob Gibson duidelijk te maken dat hij er bezwaren tegen heeft, omdat Noel en Loretta  al 16 jaar ongetrouwd met elkaar omgaan. Normaliter zou je kunnen zeggen waar bemoeid deze man zich mee, maar hou in gedachten ze  al 16 jaar samen zijn en Noel miss Loretta maar geen duidelijkheid kan geven. Die twee zeggen  beiden single te zijn dus wie weet zijn ze alleen maar vrienden. Allerlei vaagheid dat staat vast. Bovendien heeft Noel Jones in die 16 jaar ook nog een baby gekregen met een andere vrouw. Dus tja dit gaat nog eens spannend worden. Geen enkele vrouw wil aan het lijntje gehouden worden, ook niet als het een preacher is.
Tussen Pastoor Haizlip en Deitrick Haddon is er ook een zekere spanning aan het broeien. Jay Haizlip heeft een nare smaak in zijn mond overgehouden aan de inzegening van het huwelijk van Deitrick Haddon.  Deitrick had hem gevraagd om hem en Dominique te trouwen, maar had hem op dat moment niet verteld dat Dominque zwanger was. Preacher Haizelip vindt dat zijn reputatie een beetje op het spel is gezet. Hij zou namelijk niet willen dat zijn kerkgangers gaan denken dat hij zwangerschap  voor het huwelijk goedkeurt. Wat de mensen die het vorig seizoen niet hebben gezien niet hebben meegekregen is dat de Deitrick al eerder met Dominique is getrouwd omdat hij op springen stond, dus is hij met haar gaan trouwen omdat hij een little somethingsomething wilde. Het duurde deze preacher dus simpelweg te lang. Jay Haizlip was dus niet  op de hoogte van hun eerdere huwelijk dus  dacht hij  dat hij een niet zwangere ongetrouwde stel huwde. Deitick heeft  dat dus verzwegen. Als dat nog niet genoeg was vroeg Deitrick Jay of  hij ook al getrouwd was met zijn vrouw toen ze voor het eerst seks hadden. Foute boel! waar bemoeid Deitrick zich mee?  Zogenaamd in de here zijn maar ondertussen wel bepaalde gedragingen vertonen en zeggen dat men je oordeelt wanneer je op bepaalde punten in je gedrag wordt gewezen.

A
Volgende scene, Noel Jones vriendin Loretta hoort van hem wat Ron Gibson over haar heeft gezegd en besluit er wat van te zeggen op de sip en see van de baby van Dominique en Deatrick Haddon. Als deze twist in het script je bekend voorkomt zou ik zeggen dat je het goed heb gezien. Phaedra Parks van de Atlanta Housewives had ook een sip and see voor baby Aiden. Een Sip en See is een feest waarop je wat te drinken en te snacken krijgt en waarbij je een pasgeboren baby gaat bekijken. De vrouwen hebben een verhitte maar beschaafde discussie omdat Lavette Ron Gibson’s vrouw eigenlijk  vindt dat Noel Jones Loretta 16 jaar aan het lijntje houdt en nog veel erger dat Loretta taken van de first ladies mag uitvoeren terwijl ze dat officieel niet is.


Wat vinden jullie van de onstane situatie? Heeft Loretta gelijk of Lavette ?