De Kroeshaaricoon: Meredith Wielingen

In De Kroeshaaricoon stellen we wekelijks een natural voor. Deze week is Meredith Wielingen (20) aan de beurt.

Waar staat Meredith voor?
Ik sta voor genieten van het leven, waardoor ik het uiterste uit iedere dag probeer te halen.

Wanneer heb je de beslissing genomen om natural te gaan?
Op mijn 18de. Ik ben niet altijd natural geweest, op mijn elfde begon ik met relaxen en dat heb ik gedaan tot mijn 18de. Relaxen hoorde er een beetje bij als je naar de middelbare school ging. Vriendinnen om mij heen hadden ook gerelaxed haar, veel eerder dan ikzelf op hun achtste of negende. Ik vond vlechten toen kinderachtig worden. Aan het eind van de middelbare school vroeg ik mij af wat ik met mijn haar wilde doen. Zeker toen er tijdens mijn eindexamen een jaarboek werd samengesteld waarbij er een aantal vragen werden gesteld, zoals wie ben jij over tien jaar.

Ik was bezig met het beantwoorden van deze vraag voor mijzelf en kwam uit op een dame op internet die de grootste afro had ter wereld, Aevin Dugas. Ik had zoiets van wauw ik wil dat ook. Ik wil niet zeggen dat ik om haar natural ben gegaan maar het is meer hoe zij op mij overkwam. Ze was trots op wie ze was en ze straalde zelfvertrouwen uit. Ik had nooit gedacht dat kroeshaar zo groot en lang zou kunnen zijn, alles is dus mogelijk. Ik was op zoek en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ik volwassen wilde worden zoals ik echt ben dus met mijn eigen haar.

Beschrijf je haar structuur?
Volgens het ‘hair styping system’ zou ik voor het grootste deel type 4C hebben. Maar op sommige plaatsen is de structuur net iets anders. Mijn haar krimpt heel erg en is erg dik.

Beschrijf de band die je hebt met je haar?
Mijn haar heeft een rol gespeeld bij wie ik dacht dat ik was en wie ik ben geworden. Mijn haar is gewoon van mij en groeit uit mijn hoofd zoals het is.

Welke producten gebruik je?A
In het begin gebruikte ik heel veel producten, ik was zoekende. Nu eigenlijk nog steeds, maar hoe minder ik gebruik hoe beter mijn haar eigenlijk zit. Ik hou het nu bij een moisturizer en doe er soms wat olie over heen. Om te sealen gebruik ik sheaboter. Eigenlijk probeer ik elke olie die ik heb een beetje uit en voor de rest shampoo en conditioner van Shea Moisture. Deze producten hebben onder andere geen parabenen, gluten en geen minerale olie. Ik probeer zo min mogelijk troep in mijn haar te doen, daar let ik goed op als ik producten koop.

Welk haarproduct kan je echt niet missen?
Cantu shea butter leave-in conditioner, ik vind de geur gewoon geweldig, het is echt heerlijk. Je kan het een hele week ruiken in je haar en het maakt mijn haar echt superzacht.

Welk kapsel heb je nu?
In mei heb ik mijn haar bij een kapper in lagen laten knippen, daarvoor liet ik het gewoon groeien. De bovenkant is langer dan de onderkant. Kroeshaar kan dus ook in lagen worden geknipt. Mijn haar draag ik meestal los, in een bun of hoofddoek.

Mijn haar heeft een rol gespeeld bij wie ik dacht dat ik was en wie ik ben geworden

Hoe was de ervaring bij de kapper?
Het was eng omdat het geen kapper was die gespecialiseerd is in kroeshaar, maar ik had gehoord dat de kapper goed kon knippen, dus heb ik alle moed bij elkaar geschraapt en is het goed gekomen.

Wat doe je nog meer?
Ik ben zoekende naar wat ik later precies wil en ben graag creatief bezig. Mode is mijn passie, ik volg een styling cursus bij ‘Styled by YOU!’. Ik zou dan ook willen groeien in het styling vak. Ook volg ik nu een workshop fotografie wat ik veel leuker vind dan verwacht en zit ik bij de redactie van bijlmerenzo.nl. Ik ben nu tweedejaars communicatiewetenschap en ga daarnaast beginnen aan de studie Media, Kunst, Architectuur en Design. Dat is een nieuwe opleiding aan VU. Bovendien ben ik ook deelneemster van de Miss Black Hair Nederland verkiezing dus hou mij in de gaten!

AVond je dit interview ook zo leuk en wil je graag iemand voordragen als kroeshaaricoon stuur dan een email naar: thecolourfullview@outlook.com