augustus 29

Tags

Eargasm Alert: Yemi Alade – Tangerine feat. Selebobo + Healthy Talks Myomen deel 3: Kan een myoom(vleesboom) problemen geven in de zwangerschap


Healthy Talks Myomen deel 3: Kan een myoom(vleesboom) problemen geven in de zwangerschap

Bij de zwangerschap gaan de meeste myomen groeien door oestrogene hormonen die door de vrucht en de placenta worden gevormd. Na de zwangerschap slinken ze vaak vanzelf weer. Een klein myoom hoeft geen problemen te geven, zeker niet wanneer het zich buiten de baarmoeder bevindt. Wanneer een myoom vrij groot is, kan het tijdens zwangerschap aardig in de weg zitten. Myomen die vlak onder de baarmoederslijmvlies zitten, maken dit op die plaats minder goed voor innesteling. Er kan een miskraam optreden, maar dit gebeurd niet altijd.

myomen

Wanneer de zwangerschap wat verder gevorderd is kan een groot myoom er de oorzaak van zijn, dat het kind niet met het hoofdje naar beneden wil liggen, maar juist overdwars of in stuitligging en daardoor niet goed kan indalen. Ook kan een myoom het samentrekken van de baarmoeder bemoeilijken, waardoor de ontsluiting langer duurt.

Als de placenta zich bovenop de myoom bevindt kan na de geboorte een nabloeding optreden. Wanneer zich één of meer myomen in de baarmoeder bevinden, zal de zwangerschap en de geboorte door een gynaecoloog moeten worden begeleid. Deze zal onder andere via echoscopie de groei van het myoom in de gaten houden en indien nodig ingrijpen.

wordt vervolgd….