R&B Divas LA Recap(NL) Seizoen 2 aflevering 5

r2Deze aflevering van R&B Divas LA begint bij Claudette thuis. Alle dames zijn aanwezig en ze praten over hun zangproject in Puerto Rico. Iedereen is enthousiast als ze horen dat Warren Campbell is aangesteld als producer van de liedjes voor het project(optreden tijdens de carnavalsperiode in Puerto Rico). De oplettende kijker weet dat Warren de man van Erica van MaryMary is.

Nu Warren Campbell als producer van de liedjes is aangesteld is Chrisette Michelle maar al te blij dat haar vriend Justin de diva’s niet hoeft te begeleiden. Vervolgens zien we dat Michelle A, Chrisette en Lil Mo een koffiemoment met elkaar hebben. Michelle A vertelt dat ze met haar band gaat optreden tijdens de Martin Luther King Parade in Crenshaw. Lil Mo is bang om naar Crenshaw te gaan omdat het eerste wat er in haar opkomt als ze aan dat gebied denkt dat het ghetto en maffia is. Michelle A verzekert de dames dat het veranderd is. In de volgende scene zien we vervolgens
Chrisette Michelle in haar appartement op haar laptop praten met haar moeder. Ze krijgt te horen dat ze haar project ‘ The Lyracist Open’ zelfstandig moet uitvoeren zonder promotie van haar recordlabel.

Weer terug naar Michelle A. Alle dames gaan naar de Martin Luther King Parade in Crenshaw. Michelle A is blij dat ze haar allemaal zijn komen steunen. Ze krijgt bovendien te horen dat ze in plaats van 15 minuten 30 minuten moeten optreden. Als dat al niet genoeg is krijgt ze een lijst met liedjes die ze moet zingen. Ze heeft er duidelijk geen zin in en begint over alles te praten wat haar dwars zit in haar leven. Het scheelde weinig of ze kreeg een meltdown. Uiteindelijk schraapt ze al haar moed bij elkaar om op te treden. Ze klinkt goed, maar het geluid is van slechte kwaliteit. Toch was het één en al sfeer tijdens haar optreden.

Leela James gaat naar Lil Mo en ze praten over Michelle A, ze vermoeden dat ze een depressie heeft. Leela en Mo zijn er over uit dat het tijd is voor een interventie. Op naar de volgende scene, we zien Chrisette Michelle praten met haar pianist over ‘ The Lyracist Opest’ en het Lied Who Am I. Michelle krijgt complimenten over haar vleugels. De sessie gaat uitstekend, maar ze zijn er nog niet.

r1Michelle A en Leela James zijn weer bij elkaar. Michelle A heeft gehuild en haar ogen zijn heel erg opgezwollen. Ze is emotioneel en vertelt dat iedereen in haar leven er vandoor gaat waar ze om geeft. Heel erg sneu. Ze is op zoek naar liefde en gebruikt drugs om geen pijn te hoeven voelen. Michelle A heeft niet het gevoel dat ze ergens voor leeft. Leela en Mo stellen voor dat ze naar een therapeut gaat, ze houdt woord en stemt in om een jaar in therapie te gaan.

In de laatste scene van deze aflevering ontmoeten de dames Warren Campbell. Ze laten hem horen wat ze zelf al hebben geschreven en hij moest even met zijn wenkbrauwen fronsen(hij is niet onder de indruk). Warren komt tot de conclusie dat er muzikaal niet genoeg ruimte is voor 6 leadzangeressen. Hoe dit uitpakt is in de volgende aflevering van R&B Divas van LA te zien.