Eargasm Alert: Chris Brown – New Flame feat. Usher & Rick Ross + Healthy Talks : Is er meer dan één vorm van Lactose intolerantie?

 

Healthy Talks : Is er meer dan één vorm van Lactose intolerantie?

Yes er is zeker meer dan één vorm van lactose intolerantie. De eerste vorm is de primaire vorm. Elke baby heeft bij de geboorte voldoende lactase om de lactose uit de moedermelk of uit de voeding te kunnen verteren. Bij ongeveer 70 tot 80% van de wereldbevolking neemt de productie van lactase na het derde levensjaar geleidelijk af.

Lactose intolerantie kent ook een secundaire vorm die kan ontstaan bij ziekte aan het maagdarmkanaal. Bij een ontstoken darm of een darmwandinfectie is de darmwand beschadigd en niet meer in staat voldoende lactase te produceren. Deze vorm van lactose-intolerantie is over het algemeen van tijdelijke aard. Wanneer de darmwand hersteld is zal er weer voldoende lactase geproduceerd kunnen worden.

De laatste vorm is aangeboren lactose-intolerantie. Deze vorm is zeer zeldzaam en een erfelijke vorm van lactose-intolerantie. Hierbij is vanaf de geboorte lactase afwezig of in abnormaal lage hoeveelheden. Deze situatie blijft jammer genoeg levenslang bestaan.

Heb je het vermoeden dat je lactose intolerantie hebt dan is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts om hiervoor getest te worden. Succes daarmee!!!