Was de originele Betty Boop een Afro-Amerikaanse zangeres? + Eargasm Alert: Niyola – Love to love you ft. Banky W

De afgelopen dagen kwam er een superinteressant bericht voorbij op Facebook. Volgens Rachel Stewart is het karakter van Betty Boop gebasseerd op een zangeres genaamd Esther Jones a.k.a. Baby Esther.

Deze dame was in de jaren 20 van de vorige eeuw een entertainer. Tijdens Esther’s zang kon je altijd de ‘Boop oop a doop’ terughoren vandaar dat dit weer voorkwam in de naam van Betty Boop. Esther Jones trad vaak op in de legendarische Cottonclub in Harlem. Esther was zo origineel dat Helen Kane( I wanna be loved by you) door haar geïnspireerd raakte en haar manier van zingen stal overnam.

AVervolgens creëerde Max Fleisher het karakter Betty Boop die precies dezelfde stem had als Ester Jones. In 1932 werd er zelfs een rechtszaak tegen hem aangespannen door Helen Kane omdat zij beweerde dat zij de zangstijl van Betty Boop had uitgevonden. Paramount kon later aantonen dat Clara Bow (een actrice) ook dezelfde stijl had als Betty Boop en uiteindelijk kwam er het bewijs dat Kane de zangstijl van Esther Jones had overgenomen in de jaren voor de creatie van Betty Boop als cartoon.

Eargasm Alert: Niyola – Love to love you ft. Banky W