september 06

Tags

De Kroeshaaricoon: Daphne Baloe

In De Kroeshaaricoon stellen we wekelijks een natural voor. Deze week zijn wij met Daphne Baloe (18) in gesprek gegaan.

Waar staat Daphne voor?A
Zoveel mogelijk bij jezelf blijven. Als je jong bent zie je heel veel om je heen gebeuren maar het is belangrijk om jezelf te blijven. Bedenk zelf wat je wilt, zelfacceptatie is heel erg belangrijk. Focus je op je doelen en de dromen die je nastreeft.

Wanneer heb je de beslissing genomen om natural te gaan?
Op mijn dertiende, ik ben tot mijn twaalfde natural geweest. Daarna wilde ik iets anders, ik gebruikte een texturizer, een milde relaxer om mijn haar iets steiler te krijgen, voornamelijk omdat ik mijn haar zelf wilde doen. Ik kwam er al gauw genoeg achter waarom sommige vrouwen ervoor kiezen om natural te gaan. Voor mij was het relaxen van mijn haar gewoon mode, maar het begon af te breken en werd iets korter, ik kon er minder mee doen dus besloot ik op mijn dertiende weer natural te gaan.

Het begint allemaal met zelfliefde

Ik wist eigenlijk niet zo goed hoe ik mijn haar het best kon verzorgen, voor het relaxen had ik gezond en dik haar. Mijn ouders waren zelf niet van de weave en straight dus was het voor mij makkelijker om te stoppen met relaxen. Ik zag dat leeftijdsgenoten gerelaxed haar droegen naar school dus wil je er bij horen dus doe je mee, maar van huis uit werd het niet extra gestimuleerd om te relaxen.

ABeschrijf de band met je haar?
Mijn haar is heel erg sterk en ik laat er eigenlijk niemand aan zitten, omdat ik het zelf het beste ken en dan ook weet hoe ik mijn haar moet verzorgen. Ik vind het moeilijk om een ander uit te leggen hoe ze met mijn haar moeten omgaan daarom onderhoud ik het zelf.

Wat voor haarproducten gebruik je?
Ik gebruik nu appelciderazijn. Het is tegen heel veel kwaaltjes goed waaronder haarroos. Verder hou ik van de conditioners van de kruidvat. Ik maak ook mijn eigen haarvet door cacaoboter, sheaboter en amandelolie met elkaar te mixen. Sinds kort heb ik voor het eerst amlaolie gebruikt, maar ik gebruik eigenlijk niet zo veel haarproducten.

Wat gebruik je om je haar te stylen?
Als ik mijn haar plat wil krijgen gebruik ik meestal een hoofddoek die ik 10 a 15 minuten op mijn hoofd laat zitten.

Welk haarproduct kan je echt niet missen?
Conditioners, ik was mijn haar ermee. De Co-wash hydrateert mijn haar. Er zitten sulfaten in de meeste conditioners dus wordt mijn haar goed schoon als ik het hiermee was.

Welke kapsel heb je nu?
Twists, lekker makkelijk.

Wat doe je nog meer?
Ik geef tips op Facebook (Daffie be Proud)en maak video’s om mensen te inspireren om hun doelen te bereiken. Het begint allemaal bij zelfliefde. Weave, straight, kroes het maakt niet uit als je van jezelf houdt is het al goed. Verder doe ik ook mee aan de MissBlackHairNederland verkiezing, waar ik supertrots op ben.

Vond je dit interview ook zo leuk en wil je graag iemand voordragen als kroeshaaricoon stuur dan een email naar: thecolourfullview@outlook.com