Preachers of La Recap(NL) Seizoen 2, Aflevering 2: Oplopende emoties

De moeder van Deitrick en Dominique kunnen het eindelijk een beetje met elkaar vinden. In deze aflevering vertelt Dominique ook dat ze de Gibson’s als peetouders van hun dochtertje wilt.

a1Deitrick zit er niet echt op te wachten dat Lavette peetmoeder wordt van zijn dochter, maar Domique vindt dat hij zijn ego op zij moet zetten. In de volgende scene gaat Chrissy Haizelip op bezoek bij Loretta in JJ Bistro. Ze vertelt over het voorval tussen Jay en Deitrick en Loretta vertelt over Ron en Lavette Gibson. Loretta wil eigenlijk liever niet omgaan met mensen die al een mening over haar klaar hebben.

Jay Haizelip neemt in deze aflevering de verslaafde Justin onder zijn hoede. Jay was vroeger ook verslaafd dus kan hij zich goed verplaatsen in de hulpbehoevende Justin. Justin slaapt op de stoep en is er best wel ernstig aan toe. Hij is al vanaf zijn 18de verslaafd. Zijn verslaving is begonnen toen zijn moeder overleed.

a1In de volgende scene zien wij dat Lavette en Ron Gibson weer praten over Loretta en je krijgt bijna het idee dat Ron niet heel erg op Loretta gesteld is. Ron vindt dat Loretta overdrijft in haar reactie en dat Lavette en hij haar alleen proberen te helpen. Ze willen geen ruzie dus gaan Loretta, Noel, Lavette en Ron Gibson  op een date en het gaat helemaal verkeerd. Lavette en Ron krijgen de wind van voren van Loretta, ze is het goed zat dat deze twee zich bemoeien met zaken die hen 0,0 aangaan. De Gibson’s beginnen een preek dat Loretta en Noel elkaar al langer dan 16 jaar kennen en dat het zondig is om seks met elkaar te hebben voor het huwelijk. Each his own! Terwijl Loretta aan het razen en tieren is blijft Noel superstil wat op zicht verdacht is. Misschien krijgt Ron Gibson op den duur toch gelijk en houdt Noel Loretta aan het lijntje. We zullen het zien.

Wat vonden jullie van deze aflevering? Ben je team Loretta of team Ron?