oktober 29

Sisterlocks® are here to stay!

Als vrouw is de drempel om dreadlocks te nemen voor mij te groot omdat ik het gevoel heb dat het permanent is en omdat ik mijn haar wil kunnen blijven kammen. Tuurlijk weet ik dat dit gevoel onterecht is en dat je met dreads heel veel kan, maar de angst blijft toch.

Een aantal jaar terug maakte ik echter kennis met Sisterlocks® waardoor deze angst enigszins werd weggenomen. Ik was helemaal enthousiast over deze techniek. Het hielp natuurlijk ook mee dat er een mevrouw op mijn sportschool zat met prachtig gekleurde Sisterlocks®, waardoor ik meer en meer geïnspireerd raakte om de Sisterlocks® te nemen.

Sisterlocks® zijn eigenlijk hele fijne dreadlocks en het mooie van deze techniek is dat je dit in zoveel verschillende stijlen kan dragen. Het ziet er prachtig uit maar het duurt minimaal 8 uur om deze haarstijl in kroeshaar te knopen. Zucht, wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

Hoe onderhoud je Sisterlocks®?

Als je Sisterlocks® gewassen moeten worden is het belangrijk om je haar te wassen met hun speciaal ontwikkelde shampoo. Dit is in het bijzonder aan te raden voor vrouwen die hun Sisterlocks® een kortere periode hebben. Deze shampoo houdt namelijk je Sisterlocks® bij elkaar. Mocht je last hebben van haarroos dan is er ook een shampoo die hiervoor geschikt is. Het is  niet verstandig om conditioner te gebruiken omdat deze dan je Sisterlocks® binnen de kortste keren uit elkaar laat gaan als je ze pas hebt.
Wanneer je Sisterlocks® wast is het verstandig je minilocks in iets dikkere maar niet te strakke vlechten te verdelen. Als je haar kort is vlecht je haar iets strakker en naarmate het langer wordt minder strak. Dit is een methode om te voorkomen dat je Sisterlocks® uit elkaar vallen.

Na het wassen is het belangrijk om je Sisterlocks® op een natuurlijke manier te laten drogen. Voor deze stap is het belangrijk om een T-shirt in plaats van een baddoek op je haar te gebruiken, omdat de kans op klitvorming bij het gebruiken van een baddoek groter is. Het is ook niet verstandig om constant met je vingers door je haar te gaan, je haar in model brengen is natuurlijk niet verboden.

Eigenlijk komt het er op neer dat het zo min mogelijk gebruiken van verschillende producten beter is voor je Sisterlocks®. Door zoveel mogelijk water te drinken wordt er namelijk ook bijgedragen aan het hebben van gezond haar. Mocht je haar toch droog zijn dan is het toch wel het beste om het met een beetje water te besproeien.

Heb jij ervaring met Sisterlocks® en bevalt deze haarstijl je nog steeds? Laat het ons a.u.b. weten.