De Kroeshaaricoon: Demelsa Watson

In De Kroeshaaricoon stelt The Colourfull View wekelijks een natural voor. Deze week gingen wij met Demelsa Watson(20) in gesprek.

Omschrijf jezelf?

Ik ben vrolijk, vriendelijk en bovenal behulpzaam.

Wanneer heb je de beslissing genomen om natural te gaan of ben je altijd al natural geweest?

Ik ben altijd natural geweest en heb nooit relaxers gehad.

Je bent dus nooit in de verleiding gekomen om te straighten?

Ik wilde het altijd wel, maar ik kom uit een pro natural huishouding dus is dat er nooit van gekomen. Mijn moeder heeft ervaring met relaxers dus kon zij mij goed van advies over deze producten. De bekende verhalen over het afbreken van chemisch behandeld haar werden met mij gedeeld. Mijn moeder had zelf vol haar dat door het relaxen  veel dunner is geworden.

Beschrijf je haarstructuur?

Ik heb krullend 3C, 4A haar.

Beschrijf de band die je met je haar hebt?

Ik hecht mijn eigenwaarde aan mijn haar. Ik heb mijn haar laten knippen, maar die kapper had echt een heel stuk van mijn haar er af gedaan. Balen natuurlijk.

Wat voor advies heb je voor vrouwen die hun dooie punten willen laten knippen?

Als je denkt je haar zelf te kunnen knippen zou ik je adviseren het zelf te doen of het door iemand te laten knippen die je kent. De laatste tijd heb ik het zelf gedaan. Mijn zus haar vriend knipt mijn haar ook altijd goed.

Wat voor producten gebruik je?

Ik gebruik wat ik voor handen heb, meestal zijn dit shampoo’s met sulfaten. Ik gebruik ook niet altijd shampoo maar doe een cowash of gebruik appelciderazijn. Meestal doe ik dit om de twee weken, hiermee voorkom ik dat mijn haar uitdroogt. Ik gebruik ook af en toe producten met siliconen.

Welk kapsel heb je nu?

Nu heb ik krullen en heb daarvoor krulvormers gebruikt.

Staan krulvormers bij iedereen goed?

Ze staan bij alle typen kroes en krullenhaar goed. Bij mijn type haar ziet het er bijvoorbeeld uit net of mijn haar steil is en bij iets kroezer haar ziet het er qua oppervlakte iets anders uit, maar het resultaat mag er altijd wezen.

Moet je als je krulvormers gebruikt nog een extra product in je haar doen?

Zelf gebruik ik een curldefiningcream om de krullen langer goed te laten zitten. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn haar er aan het eind van de dag er wel een beetje frizzyfrizzy uitzag.

Hoe komt dat denk je?

Door vochtige lucht, maar ik zat er zelf ook veel aan.

Wat doe je nog meer?

Ik heb een instagrampage(Demelsaaw), waar ik praat over haar en mijn volgers van tips voorzie. Verder doe ik mee aan de MissBlackHairNederland-verkiezing. Ik ben namelijk één van de gelukkige missen die is uitgekozen voor dit fantastisch initiatief.

Vond je dit interview ook zo leuk en wil je graag iemand voordragen als kroeshaaricoon stuur dan een email naar: thecolourfullview@outlook.com of een bericht naar onze Facebook-pagina.