november 27

Tags

De Kroeshaaricoon: Leentje Locks

In De Kroeshaaricoon stelt The Colourfull View wekelijks een natural voor. Deze week zat Leentje Locks(31) op onze praatstoel.

Waar sta je voor?1f
Ik ben toekomstgericht en mijn familie neemt een zeer belangrijke plaats in mijn leven in, maar vriendelijkheid en eerlijkheid zijn toch woorden die mij het meest typeren.

Wanneer heb je de beslissing genomen om natural te gaan of ben je altijd natural geweest?
Ik ben niet altijd natural geweest en heb gestraight, gecurlyd en heb nepvlechten gehad. Eigenlijk heb ik alles wel zo’n beetje gehad. In 2007 ben ik bewust gaan nadenken over wat ik met mijn haar wou doen. Mijn haar was niet meer gezond dus begon ik te twisten en in 2008 begon ik met dreads. Dit is het gewoon voor mij.

Waarom heb je perse voor dreadlocks gekozen?
Ik had van alles geprobeerd, maar toen ik besloot dreads te dragen zag ik dat mijn haar opeens begon te groeien. Ik heb nu een lengte die ik nooit heb gehad en ik ben er superblij mee. Ik merkte het verschil maar heb wel goed moeten nadenken over deze stap, want als je locks neemt kan je het niet een, twee, drie losmaken.

Wat doe je meestal met je locks?
Meestal draag ik mijn haar los omdat ik heel erg blij ben met de lengte, maar als ik druk bezig ben zet ik mijn haar in een knot of een staart. Ik ben wel van het uitproberen van kapsels dus als ik wat zie bij een ander probeer ik het uit. Eigenlijk draag ik mijn locks liefs gekruld.

Hoe krijg je die dan met locks?
Ik vlecht dan mijn haar om die slagen erin te krijgen of twist het of gebruik pipecleaners.Ik draai mijn haar hierom heen en laat het een tijd zitten waardoor ik daarna mooie krullen heb.

Welk kapsel is nog meer je favoriet?
Ik vind het fijn om mijn haar van tijd tot tijd opgestoken te hebben.

Waar haal je inspiratie voor kapsels vandaan?
Internet.

Welke producten gebruik je om je haar te wassen?
Jamaica Mango & Lime shampoo

Wat vind je zo prettig aan dit product?
De geur vooral en dit product voelt niet zo zwaar aan in mijn haar. Als ik mijn haar met dit product verzorg vind ik in ieder geval geen bulten vuil na het wassen. Ik verzorg mijn haar goed en ik heb van alles geprobeerd en ik ben supertevreden met de producten van dit merk. Bijenwas was ook een product dat helemaal in was maar  wel zorgde  voor heel veel vuil in mijn haar.

Wat is het voordeel van bijenwas?
Als je pas begint met locks zorgt de bijenwas ervoor dat ze niet uit elkaar vallen. Ik was dus toen ik pas met locks begon op zoek naar een product om ze bij elkaar te houden. Bijenwas werd dus sterk geadviseerd en dan voornamelijk zwarte en witte.

Wat is het verschil tussen die twee?
Ik weet niet wat het verschil is maar ik gebruikte persoonlijk zwarte vanwege mijn eigen haarkleur. Op die manier was het minder zichtbaar. Er bleef dus door die bijenwas veel vuil in mijn haar zitten en het was moeilijk eruit te halen. Ik gebruik dit product niet meer.

Hoe was jij je haar?
Ik ga onder de douche en verdeel mijn locks in vier partjes, laat het nat worden, doe shampoo erin en spoel het vervolgens goed uit.

Gaat je haar dan niet in de war, hoe zorg je dat het er fris blijft uitzien?
Je ontkomt er niet aan dat het in de war gaat. Wat ik doe is het bijdraaien of instoppen want ik wil er representatief uitzien.

Wat gebruik jij om je haar te drogen?
Ik gebruik een T-shirt. Puur omdat ik het gevoel heb dat er veel meer vocht wordt opgenomen. Na het wassen blijft er heel veel water in een lock zitten. Het drogen van een lock duurt best wel lang dus hoe meer water ik eruit kan halen des te beter.

Wat zet je in je haar nadat je het gewassen hebt?
Ik gebruik haarvet. In het beginstadium is dat niet verstandig dus wil je zo min mogelijk in je haar maar als je eenmaal je locks een langere tijd hebt ben je daar wat vrijer in. Meestal gebruik ik kokosolie want ik heb een hele droge hoofdhuid. Jamaican Black Castor oil is ook een favoriet.

1fWelke producten kan je echt niet missen?
Kokosolie en Jamaican Black Castor oil.

Om de hoeveel tijd was jij je haar?
Ik heb geen vaste routine, maar ik probeer het iedere maand te wassen.

Wat doe je nog meer?
Ik zit in een sambadansgroep. Ik ben er op mijn veertiende ingerold en vond het spannend omdat je dat niet vaak zag. Verder hou ik mij op mijn Facebookpage bezig met advies rond gezonde voeding. Toen ik kinderen kreeg werd gezonde voeding voor mij belangrijker, moederschap was voor mij de ommekeer. Hoewel ik dol ben op smoothies en water zal ik mensen niet adviseren te diëten, het is simpelweg kijken wat het beste bij je past.

 

Vond je dit interview ook zo leuk en wil je graag iemand voordragen als kroeshaaricoon stuur dan een email naar: thecolourfullview@outlook.com of een bericht naar onze Facebook-pagina.