december 10

Tropische Cadeau Tips

De feestdagen komen eraan en het is altijd een hele opgave om te bedenken wat je zoal aan je geliefden zou kunnen geven. Geen nood wij hebben een aantal potentiële cadeaus voor je op een rij gezet.

Sranan Odo’s – Sherwood FeliksdalSranan Odo's
In dit unieke boek is een selectie van de mooiste Surinaamse Odo’s(spreekwoorden en gezegden) te vinden. De odo’s zijn geïllustreerd met prachtige foto’s van Surinaamse flora en fauna en zijn voorzien van uitleg dan wel het meest toepasselijke spreekwoord in de Nederlandse taal. Het boekje is opgezet als geschenkboekje dat vooral tot doel heeft de cultuur van Sranan Odo’s levendig te houden. Kortom, een prachtig cadeau om met de feestdagen te geven of te krijgen!
In Suriname kost Sranan Odo’s (ISBN 978 99914 0 102 7) 49,95 SRD en in Nederland 16,50 inclusief verzendkosten.

Bestellen:binnenkant Sranan Odo's
Vanuit Nederland bestellen kan door overmaking naar ABN-rek. NL50 ABNA 0815 5336 59 tnv VACO N.V. en gelijk-tijdig een e-mail (met naam + adres van bestemming) te sturen naar vaco@interfundgroup.com; bezorgtijd 1 week.

Idris Elba presents mi Mandela
Idris Elba presents mi Mandela is een CD die iedere muziekliefhebber in huis moet hebben. Hij is in ieder geval te koop via Bol.com

Tia’s Mimosa
Tia’s Mimosa is een jong bedrijf met heerlijke natuurlijke producten voor kroes/krullend haar en huid. Deze producten worden vervaardigd met plantaardige ingrediënten zoals mangoboter, sheaboter en meloenzaad olie. Parabenen, synthetische verdikkers, kleurstoffen, sulfaten en siliconen worden achterwege gelaten. Klinkt heerlijk toch.

Zyllva JewellryD1
Zyllva Jewellry is een website met unieke exotische hand gemaakte sieraden voor dames en heren die met passie, liefde en geduld in elkaar zijn gezet. De sieraden zijn veelal gemaakt van natuurkralen, zoals, hout, been, hoorn, schelpen, zaden,pitten en natuursteen. Elk sieraad is met de hand gemaakt en uniek dat wil zeggen dat er van elk exemplaar maar 1 is. Zyllva sieraden zijn ook zeer geschikt voor artiesten, beroemdheden, die niet van alledaagse sieraden houden maar juist van aparte sieraden die je niet elke dag tegenkomt.

Quasa’s Pepertje – Mizt aan de Maas
Quasa’s Pepertje’ is een nieuw boek en het gaat over Quasa die samen met haar vader en een groep mede slaven is gevlucht van de plantage diep het bos in op zoek naar vrijheid en een beter leven. Wanneer haar vader, Aka, op sterven ligt, gaat Quasa, die nu ondertussen een sterke Marronse jager is op een queeste om een magische en geneeskrachtige peper te vinden. Een Inheemse mythe die Aka haar als kind ooit eens verteld heeft wordt nu levensecht. Zo onzeker als deze reis is, zo vastberaden is zij om het enige familielid dat zij nog heeft te redden. Meer informatie over dit boek is op te vragen bij Boekhandel Donner in Rotterdam.

 

Abonnement ZAM Magazine
ZAM is een Amsterdams Engelstalig(ook in het Nederlands trouwens) glossy tijdschrift met alle mooie dingen uit Afrika. In dit  tijdschrift is het Afrika van nu in al haar glorie te zien. Ken jij iemand die dol is op dit continent is en haar mensen dan is een abonnement op dit tijdschrift een fantastisch cadeau om weg te geven.

Hair Gifts– OhMyHair.nl
Krullen, kroeshaar, relaxers en weaves. Het maakt niet uit hoe jij je haar draagt, want Ohmyhair.nl is er speciaal voor jou! In deze  webshop vind je verschillende haarproducten en de meest gewilde haar accessoires van dit moment. Voor de mensen die wat achtergrondinformatie nodig hebben  OhMyHair.nl is onderdeel van de uitbreiding op Nederlands grootste online blackhair & beauty magazine: MyBlackHair.nl.

Jenny Gloss
Bij Jenny gloss wordt je hartelijk ontvangen met een heerlijke Latte Macchiato en mag je er tijdens je pedicure en manicure  er op vertrouwen dat je bij een salon bent waar kwaliteit en klasse prioriteit zijn. Bij Jenny’s salon  heb je een moment voor jezelf, het is kortom een salon waar je even weg bent van de dagelijkse dingen en je verwend wordt. Een plek waar je je kan ontspannen en waar je je speciaal voelt. Wat wij zo bijzonder vinden aan Jenny’s Gloss is dat  de chemische lucht die je in de meeste salons ruikt gelukkig op hun locatie ontbreekt. Praise the lord, we worden niet vrolijk van die nagelsalonlucht. Ook werken ze super hygiënisch. Als je het filmpje hieronder heb bekeken zal het je zeker meer animo geven om eens een keer bij Jenny’s Gloss langs te gaan.

Mylo Freeman voor de kids
Wil je je kids verwennen dan kan dit met boeken van Mylo Freeman. Mylo heeft zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella.! Het karakter van prinses Arabella heeft niet alleen geleid tot inmiddels 9 prentenboeken, maar ook een poppenserie, een app en een theaterstuk.

Heb je nog wat aan de tips gehad? Laat ons dit dan weten.