juli 27

Tags

Powerlady: Dr. Hariette Verwey

Dr. Hariette Verwey is het prototype van de powerlady. Zij is geboren en deels getogen in Paramaribo, maar ze had een droom dus besloot ze in 1970 te verhuizen naar Nederland waar ze al gauw geneeskunde ging studeren aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ze legde vervolgens de studie met goed gevolg af waarna ze in 1984 als cardioloog kon werken. Als je dacht dat deze ambitieuze dame daarna klaar was heb je het glad mis, ze promoveerde daaropvolgend in 1995 tot doctor in de wetenschappen.

In 2012 werd Dr. Verwey plaatsvervangend afdelingshoofd van de afdeling Cardiologie en hoofd van de polikliniek hartfalen. Ook is zij voorzitter van de stichting beroepsopleiding hartfunctielaboranten die een samenwerkingsverband heeft met de LOI Hogeschool, die aanbieder is van de enige door de NVAO geaccrediteerde Hbo-opleiding voor deze professionals.

Dr. Verwey is verder maatschappelijk actief, zij zorgt namelijk via haar stichting Brasa samen met vrienden en donateurs er voor dat 50 % van de operatiekosten als het gaat om Surinaamse kinderen met aangeboren hartafwijkingen in Nederland betaald wordt. De kinderen van de Weekend Klas in Leiden zijn trouwens ook superblij met haar omdat ze de nodige activiteiten met hen onderneemt zodat ze betere kansen in het leven hebben.

Deze powerlady is daarnaast lid van de Rotary club Leiden AM en District Jeugdcommissaris van district 1600. Door haar onvermoeibare inzet is zij binnen de Rotary geëerd met de Paul Harris onderscheiding. De Rotary mag overigens nog lang van de kunde van Dr. Verwey genieten daar zij voor de periode 2017-2018 is gekozen tot Rotary Governor(Whoop Whoop de eerste zwarte Rotary Governer in Nederland).

Dr. Verwey is een inspiratie en een groot rolmodel voor vrouwen. Als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Etnische Zaken Vrouwen Nederland zorgt zij er mede voor dat etnische zakenvrouwen en vrouwelijk professionals een platform biedt die voornamelijk gericht is op scholing, seminars en netwerken. Een vrouw om dus in de gaten te houden en vooral van te leren.