augustus 20

Tags

Shop Review: Toko Abyssinia

Wandelend door Amsterdam Oud-West viel mijn oog plotseling op een etalage……. Nu komt het van het restaurant Abyssinia had ik al gehoord, maar dat er ook nog een Afrikaanse toko bij hoorde wist ik niet. Geïnteresseerd stapte ik in de winkel en werd vriendelijk gegroet door de dochter van de eigenaar.

Ik besloot een beetje rond te kijken en zag een selectie van een topproducten uit Afrika. Zuid-Afrikaanse wijn was er in overvloed.

Ook kon ik genieten van lekkere Ethiopische koffie in de winkel. De koffie was vol en sterk van smaak. In een woord een aanrader, omdat het niet bitter was maar iets zoetigs had. In de toko waren er ook pannen te koop waarmee traditioneel Afrikaanse gerechten bereid kunnen worden. De Afrikaanse kunst was ook prachtig om te zien. De rieten mand was een van mijn favorieten.

Een ander favoriet was natuurlijk de Afrikaanse kleding. Een toko is geen toko zonder haarproducten dus is hier ook over gedacht in Abyssinia.Voor de foodie’s en in het bijzonder liefhebbers van Injera die dit gerecht thuis willen proberen te maken bestaat er bovendien de gelegenheid om de kant-en-klare pannenkoeken ter plekke aan te schaffen. Handig toch want het maken van de injeraplaat is het ingewikkeldste aan dit gerecht.

Mocht je een keer in West zijn dan is Abyssinia zeker een aanrader.