augustus 30

Tags

Phaedra Parks siert de cover van Rolling Out en praat over alleenstaande moederschap

Real Housewife of Atlanta Phaedra Parks spreekt in de laatste editie van Rolling Out over de obstakels die ze moest overbruggen als succesvolle vrouw. Phaedra is naast realitytelevisie-bekendheid advocate en runt haar eigen begrafenisonderneming. Het was live op televisie te zien dat Phaedra niet bepaald een makkelijk jaar achter de rug heeft gehad. Iedereen heeft kunnen zien hoe haar man tot enkele jaren werd veroordeeld voor fraude. In Rolling Out sprak zij over haar toekomstplannen.

PH

Je bent aardig van de etiquette, heeft dat met de opvoeding te maken die jezelf heb gehad?

Ik ben opgegroeid in Athens, Georgia en kom uit een gezin van politici en predikanten waardoor er veel van mij werd verwacht. Mijn opvoeding heeft zeker een rol gespeeld.

Je had dus veel structuur in je leven. Werken in de entertainmentindustrie en als advocate neemt heel veel tijd in beslag. Hoe zorg jij ervoor dat alle ballen omhoog blijven?

Ik had nooit gedacht dat ik in de entertainmentindustrie zou komen te weken, maar het bleek een roeping te zijn. Het is altijd mijn doel geweest anderen te helpen. Ik heb altijd een sterke connectie gehad met zwarte mannen. Mijn cliënten werden vaak niet goed begrepen, omdat reguliere advocaten geen aansluiting konden vinden op hun belevingswereld. Op die manier heb ik mijn niche gevonden. Het hebben van problemen houdt niet per definitie in dat je niet succesvol kan zijn.

pH

Je zit in een show die niet altijd om empowering gaat. Hoe ga je hiermee om?

Ik zit in een show die niet altijd even inspirerend is. Gelukkig heb ik mij weten te onderscheiden door na te denken voordat ik praat zodat ik slip-of-the-tungs kan vermijden. Er hebben zich ontelbare situaties voorgedaan waarbij ik liever iemands pruik van haar hoofd had gerukt.

Je denkt altijd twee of drie stappen vooruit. Heb je weleens het idee dat je situaties overdenkt?

Nee. Alle slimme mensen denken vooruit en denken aan de volgende fase in hun leven. Mijn nalatenschap is niet dat ik op realitytelevisie was, maar dat ik voor veel mensen deuren heb geopend en plafonds heb doorbroken.

Je spreekt op verschillende evenementen, maar op wat voor manier heb je mensen echt kunnen raken?

Door mijn houding. Mensen hebben mijn man de bak in zien gaan en dat ik op camera alleenstaand werd. Ze hebben mij ook als zwangere vrouw hard zien studeren en een titel zien behalen. Ze hebben gezien hoe ik beproevingen heb doorstaan, waardoor ze aan de manier hoe ik mijn leven leid kunnen zien dat opgeven nooit een optie is.

pH

Kunnen wij nog een boek van je verwachten?

Zeker. Het zal een boek worden over ouderschap en het opvoeden van zwarte jongens. Een belangrijke topic zal zijn hoe je een zwart kind voorbereidt op de samenleving. Ik ben actief in The Black Lives Movement. Wij leven in 2015 maar krijg door het sociale en raciale klimaat het gevoel alsof wij in 1960 leven.

Heb jij het idee dat het leven van zwarte mensen er toe doen?

Nee, dit heeft meer te maken met de houding van de mensen met macht jegens deze doelgroep. Vooral zwarte mannen hebben aan het kortste eind getrokken. Beroemdheden zouden zich meer moeten inzetten voor deze doelgroep. Helaas zijn de mensen die zich inzetten nauwelijks te vinden.