Events

 

Marxisme Festival 2015 -16 & 17 mei

Het Marxisme Festival is hét jaarlijkse trefpunt voor activisten en linkse politiek in Nederland. Een weekend vol systeemkritiek, theorie en discussie over de belangrijkste vragen van het moment. De discussies dit jaar staan in het teken van de opleving van de strijd op de universiteit, een opkomende antiracismebeweging en de strijd tegen neoliberalisme in Europa.

Marxisme-Flyer1-550x777More info? Mail naar marxisme@socialisme.nu

International Natural Hair Meetup Day – 30 mei 2015

INHMDOp zaterdag 30 mei vindt het jaarlijkse internationale evenement : International Natural Hair Meet Up Day (INHMD) wereldwijd plaats in meer dan 50 steden. Shesells.nl is voor de derde keer host voor het evenement in Amsterdam. Het thema dit jaar is ‘Healthy Hair & Skin’Op het programma staan workshops, demo’s, een panelsessie, een inspiratiesessie, een minibeurs, een loterij en nog veel meer!

On May 30th in more than 50 cities people interested in natural curls and coils will meet, exchange information and participate in activities around this topic. The program in Amsterdam includes a panel discussion, a workshop about healthy hair & skin in relation to food, a mini fair, hairstyle demonstrations, a hairstyle contest, photo shoots, a raffle, goodie bags and more

Tickets verkrijgbaar via: eventbrite

Amsterdam Roots Festival – 5 juli 2015

Na een uitstapje naar Kop van Java eiland afgelopen zomer, vliegt de Roots vogel weer terug naar hartje Amsterdam Oost. Op de zomerse zondag 5 juli zal Roots Open Air weer geheel gratis toegankelijk plaatsvinden in het Park Frankendael, Watergraafsmeer. Een festival dag vol muziek, workshops, kids programma en de Roots Bazaar.

RootsDe 12-koppige Colombiaanse La-33 zorgen voor de ultieme afsluiting van het festival. Verder op het programma Mbongwana Star, de nieuwe rolstoelrockers uit Kinshasa, hypnotiserende Haiitiaanse voodoo van Chouk Bwa Libète en de swingende funaná van de Kaapverdiaanse Tabanka. Bezoek de website voor het hele programma!